Laminasyon ve Epoksi, artık bildiğiniz gibi iki sıvı malzemenin birbirine karışmasından sonra geçen kürlenme süreci sonunda, dünyada bilinen en kuvvetli plastiklerden birini oluşturmaktadır. Bu mantıkta içerisinde taşıyabildiği dolguya ve ve sertleştirici cinsine göre Epoksi farklılık gösterir. Biri farklı ve benzer materyalin birbirine ve diğer materyallere yapıştırılmasında, çözüm ortağımız olmaktadır.
Epoksiler, metale metali sanki kaynak atılmış hatta monoblok bir yapıdaymışcasına yapıştırabilir. Epoksiler, metali metale, betona, ağaca ve doğal tüm sert satıhlara ve bunları birbirilerine aynı mukavemetle yapıştırabilir. Doğal bez ve ipekler,Epoksiye nüfuz ederlerse görselliklerinde neredeyse hiçbir fonksiyonu yitirmezler. Plastik ve kırılgan bir yapıya bürünerek, istenilen her yüzeyde kaplama ve lamine işleminde kullanılabilirler.

Dünya’da Epoksinin bu özelliği inşaat sektörüne ilk giiş tarihi sonrası olan 2.Dünya Savaşı bitimi ile, neredeyse binaları yerle yeksan olan Almanya’nın bombardıman ve yoğun istila görmüş yarıdan sonra olmayan binalarının tadilatı ile başlamıştır. Kalsiyum’u ( insan kemiği, diş yapısının büyük toplamı) yapıştırma gücü bilinen ve tıp alanında o yıllar kullanılan Epoksi üründür. Beton yapıların yapıştırılarak yıkık noktalarda tadil edilebilmiştir. Kalsiyumu yapıştırma gücü ile büyük rol oynayarak, ezilen Alman ekonomisine inanılmaz katkılarda bulunmuştur.
Mukavvimliğini bu yıllarda kanıtlayan epoksi bağlayıcılar, Alman kimyacıların epoksiyi çeşitli formülasyonlara sokmuştur. Bina kuvvetlendirme, çimentonun yaratmış olduğu soğuk derz etkilerini giderme kullanmışlardır. Farklı zamanlarda atılan betonları birleştirme, zemin kaplama ve izolasyon, asidik ortam depoları v.b gibi birçok noktada kullanıma sunmuştur.
Epoksi İLE LAMİNASYON
Beton, doğal taş,metal veya ağaç ile birleştirmek istediğiniz herhangi bez ve v.b. doku yüzey üzerine sürülen Epoksi üzerine yapıştırılır. Epoksi‘nin kürlenme süreçleri göz önünde tutularak, işlem yüzeydeki geçirgen bez doku epoksi ile doyana kadar defalarca katmanlar halinde epoksi sürülmesine tabi tutularak, camsı yüzey dokusu elde edilene kadar devam eder. Bu işlem gerçekleştikten sonra kürlenmesi süresi sonunda laminasyon işlemi tamamlanmış olur.
Oluşan yeni yüzey seçilen epoksi türüne bağlı olarak, kimyasal ve mekanik etkilere normalden 250 kata varabilen değer sağlam bir yapı oluşturabilir. Buna göre deprem dayanıklık, asit tank birleşim ve aktarma üniteleri, binalara da ağaç metal ve beton arasında oluşan derz dolgu ve kaplamalarında profesyonel ellerde insan ömrünü aşan çözümler alabiliriz.
EPOKSİCİ ®
Bir cevap yazın